SuperStat

Totech SuperStat Logo

Totech ESD = SuperStat

Az eddig prémium kategóriás SuperDry szárítószekrényeiről elhíresült Totech az idei évben mutatta be szintúgy prémium kategóriás ESD felszereléseit a SuperStat márkanév alatt. A SuperStat termékcsalád megannyi termékcsoportot foglal magában, hogy mindenben az Ön segítségére legyen egy ESD biztos munkahely kialakításában!

 

ESD munkaasztalok

 

Totech SuperStat munkaasztal

 

Világvezető gyártókkal dolgozik együtt a SuperStat csapata, hogy a legnagyobb elvárásoknak is megfelelő ESD biztos munkaasztalokat kínálja a műszaki- és gyártóipar számára, legyen szó ipari, állami, orvosi, kereskedelmi vagy hadügyi alkalmazásról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESD székek

 

Totech SuperStat szék

 

Ezeknek a székeknek egyszerre kell megfelelniük az ESD biztos eszközökkel és ergonomikus munkahelyi berendezésekkel szemben állított elvárásoknak, hiszen a legtöbb embernek a gyártóiparban a széke nem pusztán egy kapocs közte és a munkahelye között, hanem a szék maga a munkavégzés helye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESD padlóborítás

 

Totech SuperStat padlóborítás

 

Egy ESD biztos területen olyan magas érzékenységű alkatrészekkel dolgoznak, melyek külön elővigyázatosságot érdemelnek. Az ESD padlóborítások stabil földelést biztosítanak, mely független a munkakörnyezet levegőjének páratartalmától.

 

 

 

 

 

 

 

 

ESD ruházat

 

Totech SuperStat ruházat

 

Az ESD biztos öltözeteknek az EU-ban a DIN EN 61340-5-1, az USA-ban az ANSI-S2020 szabványoknak kell megfelelniük, és ezen szabványok alapján kell gyártani, szállítani, tárolni is őket, hogy megőrizzék ESD biztos tulajdonságaikat. Noha az ESD biztos öltözetek egy kis részét teszik is ki az elektronikus alkatrészek védelmében használt eszközöknek, ettől függetlenül elengedhetetlen a magas minőség, éppúgy, mint az utcai ruházat terén.

 

  

 

 

 

 

 

 

ESD lábbelik

Totech SuperStat lábbelik

 

Az elektrosztatikus kisülések nemcsak az érzékeny elektronikai alkatrészekre jelentenek veszélyt, hanem magára az emberekre, akik olyan munkakörnyezetben dolgoznak, ahol kemikáliákkal, lobbanékony-robbanékony anyagokkal kell nap mint nap érintkezniük. Magától a mozgástól is már elektrosztatikus kisülések keletkeznek, köszönhetően a legkisebb súrlódásnak is, ezért fontos, hogy ruházatunk mellett a lábbelink is jó vezetőképességgel rendelkezzen, így továbbítva a töltést az ESD biztos padlóburkolatnak.

 

 

 

 

 

 

 

ESD személyes földelés

Totech SuperStat személyes földelés

 

Ha az ember ESD-től nem védett érzékeny elektronikai alkatrészekkel dolgozik, akkor elengedhetetlen, hogy gondoskodjon a saját maga megfelelő földeléséről. A legtöbb modern gyáregységben már a munkaterületre is csak úgy lehet belépni, ha az ember egy ellenőrzőponton halad át, ahol meggyőződnek a megfelelő földelésről.

 

 

 

 

 

 

 

 

ESD tisztítás és karbantartás

 

Totech SuperStat tisztítás

 

Nemcsak az ESD-biztos munkahelyek kiépítése, hanem annak karbantartása is odafigyelést, gyakorlatot igényel. Az összes ESD-biztos felületet az arra kifejlesztett tisztítószerrel kell kezelni, hogy megőrizze vezetőképességét, továbbá elengedhetetlen, hogy az elektronikai alkatrészekre amúgy is veszélyes por megfelelő eszközzel - egy ESD-biztos porszívóval - legyen eltávolítva az ESD-védett területekről.

 

 

 

 

ESD tárolási és csomagolási anyagok

 

Totech SuperStat tárolók

 

Az ESDS tulajdonságok alapján rangsorolhatjuk a tárolási és csomagolási anyagokat, amelyekkel ESD-védett helyre vagy helyről akarunk juttatni alkatrészeket. A legtöbb esetben az érzékeny alkatrészeket a teljes élettartamuk alatt védenünk kell az elektrosztatikus kisülésektől, a legyártástól a tároláson, szállításon át egészen az alkalmazásig. Az alkalmazási terület és elvárások alapján négy csoportba sorolhatjuk az ESD biztos csomagolási és tárolási anyagokat: fekete vezetőképes csomagolás, rózsaszín műanyag csomagolás, fémréteggel árnyékolt csomagolás és vezetőréteggel ellátott kartoncsomagolások.

 

 

 

 Totech SuperStat csomagolás

Forgalmazott termékek