Erem csipeszek

A svájci Erem kínálatában széles körben találhatunk csipeszeket, amelyek megérdemelten egyet jelentenek a precízióval és a legmagasabb minőséggel, köszönhetően a fejlett gyártástechnológiának, szimmetrikus, illetve kiegyensúlyozott kialakításnak. A hegyes kialakítás precíz munkát biztosít, az ergonomikus kialakítás pedig megakadályozzák a kéz, illetve csukló fáradását.

Milyen anyagból készülnek az Erem csipeszek?

Az erem csipeszek sokféle ötvözetből készülnek, hogy minden alkalmazási területen megállják a helyüket. A felhasznált alapanyagok közé tartozik az edzett acél, a rozsdamentes acél, a nem mágneses saválló rozsdamentes acél, a titánium, a sárgaréz, az alpakka, illetve a nikkelbevonatú anyagok. A csipeszek hegyei lehetnek recések, simák, vagy szintetikus ESD biztos anyagból készültek, hogy az erre érzékeny alkatrészek se sérülhessenek meg a munka során.

Edzett acél

Az edzett acélból készült csipeszeket a kifejezetten erős hegyükről lehet felismerni, amelyek kemény igénybevételre lettek tervezve. Ezek a csipeszek mágnesezettek, rozsdamentes anyagból.

Rozsdamentes acél

A rozsdamentes acélból készült csipeszek robusztus heggyel vannak ellátva, ellenállnak a korróziónak, viszont kevésbé strapabíróak, mint az edzett acélból készült változatok. A rozsdamentes acélból készült csipeszeket egy S betű jelöli a cikkszám végén.

Speciális Erem rozsdamentes acél

Ez a különleges ötvözet nemcsak a rozsdának, hanem a savnak, illetve a 300°C alacsonyabb hőmérsékletnek is képes ellenállni, viszont nem mágnesezettek az ebből készült csipeszek. A speciális Erem rozsdamentes acélból készült csipeszeket egy SA jelzés jelöli a cikkszám végén.

Titanium

Minden titaniumból készült csipesz ultrakönnyű és ellenáll az extrém magas hőmérsékleteknek.

 

Milyen különleges bevonatot kínál az Erem a speciális csipeszein?

Csak és kizárólag az Erem kínál Pyroplast bevonatú csipeszeket, amelynek előnyei a következők:

  • 500°C hőmérsékletig ellenáll a forróságnak, ami majdnem kétszer olyan magas, mint a Teflon vagy Cralon bevonatok hőtűrése
  • nem tapad hozzá még a megolvasztott forrasztóón sem
  • nem szennyeződik se pozitív, se negatív töltés hatására sem
  • vízálló
  • sugárzásálló
  • a bevonat vastagsága 60-80μ között van

 

Milyen csipeszeket kínál az Erem folyamatos munkára?

Az Erem több csipeszt is fejlesztett ergonomikus fogással, hogy drasztikusan lecsökkentsék az ismétlődő terhelés miatti sérülések (RSI: Repetitive Strain Injuries) kockázatát. Minden ergonomikus csipesz cikkszáma egy E betűvel végződik a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében.
A jelöléstől eltérő példaként felhozható csipeszek:

E15AGW: vágócsipesz megerősített vágóéllel

Erem E15AGW csipesz

EOODSA: meghosszabbított hegyű recés végű precíziós csipesz

Erem EOODSA csipesz

Előnyök:

  • ergonomikusan kialakított fogás, mely csökkenti az ínhüvelygyulladás (CTS: Carpal Tunnel Syndrome) kockázatát és megelőzi a kézfej gyors elfáradását
  • kétszínű, hőszigetelt, puha habból készült borítás a kényelmes fogásért
  • nem mágneses, saválló rozsdamentes acélötvözetből készülnek
  • ESD biztosak

 

Különleges felhasználási területek

Csipeszek biológiai és laboratóriumi felhasználásra

Az Erem mikrocsipeszei ideális munkaeszközök biológiai felhasználásra. Ezek a csipeszek nagyon hegyes csúccsal rendelkeznek, aminek köszönhetően a szűk helyek is elérhetővé válnak, továbbá ideálisak mikroszkóp alatti munkára. A legtöbb esetben ezeket az Erem mikroszkópokat analizálás, szövetek vizsgálata és milliméternél kisebb finom fonalakkal való munka során részesítik előnyben.

Leggyakrabban használt mikrocsipeszek:

5MBS

Erem 5MBS csipesz

5FSA

Erem 5FSA csipesz

M5S

Erem M5S csipesz

 

Csipeszek az ékszeripar számára

Ezek a rozsdamentes acélból készült Teflon-bevonatú heggyel rendelkező precíziós csipeszek rettentően közkedveltek az ékszeriparban, mert tapadásmentes biztos fogást biztosítanak. A titánium csipeszek szintén az ékszeripar egy másik területén válnak hasznossá, mert az ultrakönnyű kivitel miatt apró, finom mozdulatokat is tehetünk velük a kézfej elfáradása nélkül, mindezt akár olyan környezetben is, ahol magas hőfokon kell az ékszereket formálni.

A legkedveltebb Teflon-bevonatú csipesz az ékszeriparban:

2ASASLT

Erem 2ASASLT csipesz

 

A legkedveltebb titánium csipesz az ékszeriparban:

3CTA

Erem 3CTA csipesz

 

Csipeszek könnyűipari és fogorvosi alkalmazásra

A különleges Erem szorítócsipeszek ideálisak könnyűipari felhasználásra, hiszen a csúcsa szorítás nélkül összezárható és így 5kg-os húzóerőnek képes ellentartani, aminek köszönhetően gond nélkül dolgozhatunk kis rugókkal, vezetékekkel. A rozsdamentes acélötvözet miatt a csipesz könnyen sterilizálható és használható fogorvosi környezetben például fogszabályzók beállításához.

A legkedveltebb szorítócsipesz a könnyűiparban és fogorvosi környezetben:

940AS

Erem 940AS szorítócsipesz

 

 

Forgalmazott termékek